Αθήνα

 Τ: 2103800777 Τ: 2103302467

Θεσσαλονίκη

 Τ: 2310280230

Πληροφορίες (ΥΠΑ)

Αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πλήρωση 93 κενών οργανικών θέσεων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Πληροφορίες μας λένε ότι οι περισσότερες θέσεις αφορούν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για το επάγγελμα του Ελεγκτή

Οι Ελεγκτές παρέχουν έλεγχο στο ATHINAI FIR/ HELLAS UIR και στελεχώνουν τον πάροχο Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ).

Ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία εντός της ελληνικής επικράτειας με τα χωρικά ύδατα καθώς και τον εναέριο χώρο πάνω από τα διεθνή ύδατα εντός FIR/UIR.

Καθήκον και υποχρέωση των ελεγκτών είναι η ρύθμιση ασφαλούς και ταχείας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών. Συγκεκριμένα, ο Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας δίνει την άδεια για την έναρξη λειτουργίας των κινητήρων του αεροσκάφους, καθοδηγεί το αεροπλάνο προς το διάδρομο απογείωσης και δίνει την τελική εντολή για την απογείωση. Ακόμη, κατευθύνει το αεροπλάνο στον αέρα μέσα στους αεροδιαδρόμους πτήσης, ώστε να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης και κατόπιν έξω από τον διάδρομο προσγείωσης, όπου την ευθύνη αναλαμβάνει το προσωπικό εδάφους.

Παρέχει πληροφορίες πτήσεων και συνεγείρει τις σωστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και διαδικασίες.

Συνεργάζεται στενά με το προσωπικό άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας όπως η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Αερολιμενική Υπηρεσία, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών και βεβαίως η Πολεμική Αεροπορία.

Συνθήκες εργασίας

Οι ελεγκτές εργάζονται έως 30 ώρες εβδομαδιαίως.

Οι αμοιβές του αρχίζουν από 2.200€- 2.500€ με ανοδική πορεία αναλόγως των ειδικοτήτων και των ετών υπηρεσίας

Εξεταστέα Ύλη

Η γραπτή διαδικασία περιλαμβάνει εξετάσεις σε:

α) λεκτικές δεξιότητες - κατανόηση κειμένου

β) γραπτό τεστ, όπου αξιολογούνται η μνήμη η προσοχή – συγκέντρωση, αντίληψη και αίσθηση χώρου, χρόνου και προσανατολισμού,

εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών

γ) εξέταση ορθοφωνίας

 Προσόντα - Εκπαίδευση

Πανεπιστημιακό Πτυχίο

Άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας

Πολύ καλή επίδοση στο τεστ ειδικών δεξιοτήτων που εξετάζει ιδιότητες και χαρακτηριστικά απαραίτητα για τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

όπως μνήμη, παρατηρητικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά, αντίληψη χώρου κτλ.

Ευκρινή άρθρωση και ευχέρεια λόγου

Πρόγραμμα

θα ανακοινωθεί σύντομα!

FaLang translation system by Faboba

Εγγραφείτε στο Newsletter μας